Helaas.....

11-07-2013 07:45

Helaas hebben we droevig nieuws.... Eén van de puppy's is afgelopen nacht overleden. Bij de geboorte had dit reutje al flinke opstartproblemen, en was hij een stuk kleiner en lichter dan zijn broers en zussen. De dierenarts gaf toen al aan dat het voor deze pup spannend zou worden de eerste dagen.

Zijn gedrag week vanaf de start opvallend af van de rest, hij dronk slecht, en kroop vaak bij Sarah vandaan in plaats van er naar toe. Vooral dit laatste was zorgelijk, omdat pups van nature constant op zoek zijn naar mama om te drinken en warmte te vinden. Gisteren zijn we gestart met flesvoeding omdat hij niet groeide, maar zelfs uit de fles wilde hij niet drinken. We zijn vervolgens met hem naar onze dierenarts gegaan, en zij heeft hem vocht en vitaminen gegeven om aan te sterken. Hij is daar vannacht gebleven, maar heeft het dus helaas niet gered :-( 

Gezien zijn vreemde gedrag, had hij waarschijnlijk toch een serieuze aandoening onder de leden. 

Met de overige 7 pups gaat het uitstekend! Ze blaken van gezondheid, en groeien goed! Mama Saar is ook superfit, en gaat overdag regelmatig even de werpkist uit om even een rondje te lopen buiten, of leker in het gras te rollen. Oma Miccy mag voorlopig nog niet in de buurt komen van de werpkist, Sarah verdedigt haar kroost fanatiek! 

 

 

—————

Terug